9. MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V POOLBILLIARDU

MR 1998 se hrálo za normálního provozu herny a já, Pavel Halamka, se rozhodl, jako vydavatel časopisu, že budu u všech zápasů.

9. MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V POOLBILLIARDU

stoly

Europark PRAHA - 26. 4. 2003
MR 1998 se hrálo za normálního provozu herny a já, Pavel Halamka, se rozhodl, jako vydavatel časopisu, že budu u všech zápasů. Chtěl jsem čtenářům přiblížit tyto důležité chvíle. Seděl jsem tak na jednotlivých MR od rána až do jedné do noci a mohu napsat, že mě to naprosto vyčerpávalo. Mnohdy jsem byl jediným divákem. Tehdy se zrodil nápad finálového dne všech disciplín. Prezident poolové sekce, Miloš Vizingr nápad plně podpořil a rok na to také uskutečnil. Za celým pořádáním akce stála hromada nejmenovaných lidí a hromada jejich dobře odvedené práce. Po spoustě jednání byl finálový den v hotelu Holiday Inn v Praze. Stal se dosud nejúspěšnějším finálovým dnem, diváků bylo přes 700, na závěr módní přehlídka a obrovský raut. Nasadila se velmi vysoká laťka. V roce 2000 bylo místo tohoto kulečníkového svátku zvoleno na náměstí Míru, v bývalém domě Železničářů. Zde propadla pořádající agentura a finálový den se nakonec pořádal v herně Harlequ´in, která se k tomuto účelu narychlo celá přestavěla. V roce 2001 se finálový den konal v předvečer zahájení ME v Karlových Varech. Hotel PUP hostil nejenom vynikající evropské hráče, ale i naši špičku. V roce 2002 se pořádání ujal Vlasta Hájek a tak se hrálo v Plzni, za účasti starosty města, ve zrenovované slavné sokolovně. Letos tedy opět něco zbrusu nového, nákupní centrum Europark ve Štěrboholech.

Senioři 8 ball: Halamka Pavel - Švaňa Milan 7:2
(BC Halamka Praha - Řipská Praha)
Nejpopulárnější disciplína nejenom v seniorské kategorii. Favo-ritem Pavel Halamka, obhájce titulu z minulého roku. Milan Švaňa však hned v první hře hraje čistou hru a všem divákům ukazuje, že umí! Čistou hrou i vyrovnává na 2:2, ale to je z jeho strany konec. Za tohoto stavu zahrává basu, ale dopouští se faulu. To jej poznamenalo na několik her a nepodařilo se mu vrátit do hráčské pohody. Prohrává 2:7 a Halamka obhajuje titul.
1. Halamka Pavel
2. Švaňa Milan
3. - 4. Kočí Ivan
3. - 4. Kratochvíl Josef

Ženy 14.1: Knedlhansová Dana - Hubrtová Veronika 75:68
(BC Balabuška Praha - Harlequ´in Roudnice)
Jednoznačný favorit ženských disciplín Veronika Hubrtová. V nekonečné u nás v ženské kategorii nepoznala hořkost porážky. Byla jedinou hráčkou, která ve všech svých zápasech dokázala dohrát potřebné body v náběhovém limitu. Drží ženský rekord v největším brejku 46 bodů. Vše pro ni hovořilo a vše jí stavělo do role favoritky. Dana Knedhansová je jednou z těch mladých hráček, v které vkládáme naděje co se týče nástupců v juniorské reprezentaci na ME. Veronika také nastoupila nekompromisně a v šestém náběhu, po brejku 14 bodů vedla 20:1. Nic nenasvědčovalo nějakému překvapení. Polevila ve své koncentrovanosti a Dana se začala vzpamatovávat. V dvacátém náběhu Dana obrací skóre ve svůj prospěch a vede po brejcích 10 a 13 bodů 62:58. Veronika ve hře o nervy strhává naposledy vedení na svou stranu na 69:66. Dana však trefuje a po osmi koulích vede 74:69. K mistrovskému titulu jí scházel jeden pouhý bod. Taktická hra Veroniky nevychází a Dana může zahrát dvě koule do díry, které znamenají její první mistrovský titul v českém kulečníku. Navíc ve finále nejtěžší disciplíny proti naší nejlepší hráčce Hubrtové!
1. Knedlhansová Dana
2. Hubrtová Veronika
3. - 4. Kolínská Kamila
3. - 4. Marhounová Jana

junioři

Junioři 8 ball: Daněk Vojta - Zhou Longi 7:1
(BC Balabuška Praha - BC Balabuška Praha)
Dva hráči, kteří se velmi dobře znají z klubového hraní. Longi využívá nabídnuté šance a vede 1:0. Je to ale jeho poslední bod, Vojta Daněk přesvědčuje svým výkonem, že patří mezi naší špičku a s třemi čistými hrami vítězí nekompromisně 7:1.
1. Daněk Vojta
2. Longi Zhou
3. - 4. Wang Sishuo
3. - 4. Žalman David

Senioři 14.1: Halamka Pavel - Stojka Milan 75:59
(BC Halamka Praha - BC Balabuška Praha)
Nejtěžší disciplína 14.1 nekonečná, oba hráči spolu hráli finále čtrnáctky už třikrát. Vždy vyhrál Pavel Halamka, je i čtyřnásobným mistrem republiky v této kategorii a disciplíně. Opět tedy favoritem. Milan Stojka se dopouští chyby a prohrává ve druhém náběhu 19:0. Pak ukazuje, že senioři nepatří do starého železa a zahrává brejk 22 bodů, skóre je 19:22. Hráči se přetahovali o vedení, pak za stavu 56:56 přichází vyklepaná koule Stojky, je rozhodující, Pavel Halamka jde do vedení 72:56 a tím je rozhodnuto. Nervózní Stojka nedává jednoduchou kouli a Halamka dohrává. Získává tak v pětileté historii seniorské kategorie pátý titul v 14.1 nekonečné.
1. Halamka Pavel
2. Stojka Milan
3. - 4. Žemlička Josef
3. - 4. Kočí Ivan

Muži

Muži 14.1: Halamka Dominik - Gavenčiak Michal
(pro zranění se nehrálo)
(Harlequ´in Roudnice - BC Balabuška Praha)

Jedno z finále mužské kategorie, kde je zajímavostí, že hraje hráč, který nepatří do Balabušky, Dominik Halamka. Od roku 1999, kdy naposled hrál ve finále René Frank (BAR BAR Beroun) a Michal Gavenčiak (tehdy ještě Harlequ'in Plzeň) hráli mužské finále pouze hráči Balabušky. Letos došlo k prolomení jejich hegemonie. Diváci se však finálového souboje nedočkali, Michal Gavenčiak si zlomil nohu a nemohl startovat. Dominik Halamka však odmítl titul mistra republiky bez boje a finále se tak bude dohrávat. Termín si hráči určí sami, podle zdravotní situace Gavenčiaka.
1.
2.
3. - 4. Jelínek Jakub
3. - 4. Janata Jan

Junioři 14.1: Žalman David - Wang Sishuo 75:74
(BC Hradec Králové - Blue-Point Praha)
Dva hráči, kteří jsou schopni zahrát 30 bodové brejky, byli neschopni čehokoli. Najednou je jejich suverenita pryč. Jak na-stupovali do zápasů MR a kdy nedávali svým soupeřům žádnou šanci, o tom si nyní mohou nechat zdát. Oba se velmi dobře znají, nervozita se jich ujala se všemi možnými následky. Co jiného na-psat, že zápas končí až v 34. náběhu a nejvyšší brejk Žalmana je 12 bodů a Wanga 15 bodů. Nakonec vítězí Žalman o jeden jediný bod!
1. Žalman David
2. Sishuo Wang
3. - 4. Longi Zhou
3. - 4. Matas Jan

Kadeti 14.1: Žalman David - Wang Sishuo 38:75
(BC Hradec Králové - Blue-Point Praha)
Předehrávaný zápas, jednoznačně byl lepší Wang, v pátém náběhu vedl 29:4. Pak přišly dva po sobě následující brejky 16 a 14 bodů a bylo z toho vedení 64:17. Ani rozhozený stůl nedokázal Žalman potrestat a tak po hodince hry prohrává o 37 bodů. Určitě si svou hru představoval trochu líp.
1. Žalman David
2. Sishuo Wang
3. - 4. Kolínská Kamila
3. - 4. Doležal Marek

Senioři 9 ball: Kratochvíl Josef - Stojka Milan 3:9
(BC Kratochvíl Nelahozeves - BC Balabuška Praha)
Milan Stojka je obhájcem titulu z minulého roku. Josef Kratochvíl je potřetí ve finále, poprvé v Karlových Varech byl druhý, druhý byl v roce 2000 ve finále osmičky s Jirkou Kornem. Dnes, před zraky diváků, měl šanci na titul v devítce. Milan Stojka tentokrát nezaváhal, zahrál slušný zápas, využil každé chybičky a zvítězil 7:3. V pětileté historii seniorského MR vyhrává devítku podruhé za sebou. Minulý rok prohrával ve finále s Pavlasem 2:6, ale dokázal zápas obrátit na 7:6. Tentokrát si luxus, v podobě vedení soupeře, nedovolil. Je to jeho třetí titul, v roce 1999 vyhrál 8 ball.
1. Stojka Milan
2. Kratochvíl Josef
3. - 4. Halamka Pavel
3. - 4. Bílek Josef

Kadeti 9 ball: Kamila Kolínská - Wang Sihuo 2:7
(BC Halamka Praha - BC Blue-Point Praha)
Obrovské překvapení v kadetské devítce, to je finále. Wang Sishuo, ten tam určitě patří, ale jeho soupeřkou byla čtrnáctiletá Kamila Kolínská. Do finále se probojovala přes Davida Žalmana a postarala se tak o překvapující finále. Wang jí ale ani trochu nepodcenil, první bod jí dovolil až za stavu 4:0. Zápas Kolínské nevyšel, nakonec se další překvapení nekonalo. Wang vítězí vysoko 7:2. Stříbrná medaile pro Kamilu je však vynikajícím úspěchem.
1. Wang Sishuo
2. Kamila Kolínská
3. - 4. Žalman David
3. - 4. Jareš Jan

Junioři 9 ball: Žalman David - Daněk Vojtěch 7:9
(BC Hradec Králové - BC Balabuška Praha)
Juniorská devítka, Vojta Daněk se probojoval do druhého finále a po propadu v nekonečné dokazuje, že umí. Žalman celý zápas vedl až do stavu 7:5. Pak jej Vojta Daněk na stůl nepustil a vyhrál 9:7. Předvedl, že umí a že se s ním musí pro příští rok počítat i v extra-lize. Pro Vojtu Daňka je to poslední sezóna v juniorské kategorii.
1. Daněk Vojtěch
2. Žalman David
3. - 4. Zajíček Jiří
3. - 4. Matas Jan

Severa - Panenka

Exhibice Martin Severa - Antonín Panenka 5:11
Setkání dvou osobností z jiných oblastí lidské činnosti, kde jinde než u kulečníku. Moderátor, jediný držitel třech ocenění Tý Tý po sobě v ČR, Martin Severa. Propadl kulečníku před pěti lety, jeho vynikajícím úspěchem je výhra nad Jiřím Kornem v prestižním zápase. Jeho soupeř, autor rozhodující penalty ve finále fotbalového ME 1976 v Jugoslávii, Antonín Panenka. Ten, jak hraje hru, kde je něco kulaté, tak ta mu jde. Předvedl to i zde na finálovém dni, kdy porazil právě Martina Severu. Tomu prestižní zápas nevyšel, nechával často na stole osmičku s devítkou a s tou už si Panenka poradil. Po hodince hry vyhrává Tonda Panenka 11:5. Diváci, kterých bylo požehnaně, měli možnost si vsadit na jednotlivé hráče. Ti pak vylosovali dva výherce, jeden získal cenu Tý Tý od Martina Severy a druhý dres Antonína Panenky. Účelem zápasu bylo ukázat divákům, že i osobnosti našeho sportovního a společenského světa si umí stoupnout ke kulečníku a zahrát technické strky.

Ženy 8 ball: Nováková Helena - Hubrtová Veronika 6:7
(Harlequ´in Roudnice - Harlequ´in Roudnice)
Finálový zápas dvou rivalek a v podstatě nejlepších ČS žen. Finálová účast Heleny Novákové byla velkým překvapením ženského kulečníku na letošním MR. Zkušená osminásobná mistryně republiky Nováková si letošní rok dala tak trochu pohov a věnovala se radostným mateřským povinnostem. Na MR přehrála své soupeřky a tak jsme se dočkali opakování finálových zápasů mi-nulosti. Obě, Nováková a Hubrtová, vládly neochvějně všem poolovým disciplínám. Jen když je jejich umístění svedlo dohromady dřív jak ve finále, postoupila pouze jedna. Tentokrát to byla osmička, Nováková sice vedla 1:0, ale pak režii zápasu převzala do svých rukou Hubrtová. Neustále vedla 3:1, 5:4 a 6:5. V této chvíli hrála trochu zakřiknutě a Nováková se chytila své příležitosti a srovnala stav na 6:6. Po chybě Hubrtové dohrávala volný stůl. Hrála černou, těžký úhel na krátkém mantinelu, bílá uprostřed stolu. Helena zahrává perfektně, černá koule putuje do hlášené díry, ale spolu s diváky je nucena sledovat bílou kouli jak jde neomylně a čistě do díry. Ano, Helena Nováková mohla dosáhnout dalšího titulu, ale zradila jí ta trocha štěstíčka, kterou každý hráč potřebuje. Prohrává tak 6:7 ve velmi zajímavém finále.
1. Hubrtová Veronika
2. Nováková Helena
3. - 4. Kožlová Zuzana
3. - 4. Knedlhansová Dana

Muži 8 ball: Zeman Pavel - Křenek Lukáš 4:8
(BC Balabuška Praha - BC Balabuška Praha)
Finále mužské osmičky, ve finále reprezentant Lukáš Křenek a Pavel Zeman. Zeman se tak probojoval do svého prvního životního finále MR. Jak sám podotýká, tuto disciplínu nemá zrovna v lásce, ale z finále měl radost. Hned první hru zahrává čistou a vede 1:0. Pak ale otěže zápasu přebírá Lukáš Křenek. Pro Zemana to bylo poslední vedení v zápase. Křenek si je vědom nevyzpytatelnosti výkonu Zemana, ten je schopný porazit kohokoli, ale také i s kýmkoli prohrát. Hraje naplno a předvádí špičkový kulečník. Končí zápas čistou hrou na 8:4. Titul mu patří po právu, v Europarku předvedl lepší hru než Zeman.
1. Křenek Lukáš
2. Zeman Pavel
3. - 4. Halamka Dominik
3.- 4. Gajda Petr

Finále MR družstev 8-ball, 9-ball, 14.1-nekonečná BC Harlequ´in Praha - BC Balabuška "A" Praha 0:3
(Jelínek, Sedliský, Zilvar, Wang - Křenek, Gavenčiak, Janata, Havelka)
Velkým favoritem byl tým Balabušky A. Protože se zranil Michal Gavenčiak a tým Harlequ'inu Praha plný kulečníkových mladíků se nedal podcenit, nesáhli do vlastních řad a povolali z Německa posilu v podobě dvojnásobného medailisty letošního ME Romana Hyblera. Tento tah byl obrovským vyznamenáním pro tým Harlequ'inu, Balabuška si byla vědoma, že mladíci mohou překvapit. Jelínek už své dokázal dvěma třetími místy na MR, Sedliský porazil v týmové soutěži několik zkušených hráčů a Zilvar své předvedl na uznávaných juniorských soutěžích. Janata a Křenek neměli k sobě třetího hráče a asi proto byl povolán Roman Hybler. Strach to byl nakonec zbytečný, Křenek přehrává zakřiknutého Jelínka vysoko v devítce 11:4. Protože Hybler zahrává v nekonečné Sedliskému v druhém náběhu brejk 55 a ve čtvrtém 39 bodů, je rozhodnuto. Sedliský nehraje špatně, ale psychická zábrana, hrát s jedním z nejlepších evropských hráčů jej nepouští moc do hry. Prohrává v šestém náběhu 100:28 a je rozhodnuto. Hybler dosáhl průměru 20 koulí na náběh, Sedliský 5,6. Zápas v osmičce Zilvar - Janata je nejpomalejším. Janata vede 2:0, pak však soustředěnou hrou obrací výsledek Zilvar na 3:2. To je však vše, Janata vede už 7:3, ale zápas nedohrávají, Křenek a Hybler finále týmů rozhodli v prospěch několikanásobného mistra republiky.

Ženy 9 ball: Kolínská Kamila - Hubrtová Veronika 0:9
(Halamka club Praha - Harlequ´in Roudnice)
Veronika Hubrtová dle předpokladů potřetí ve finále ženských soutěží, tentokráte v devítce. Její soupeřkou jedna z dalších velkých nadějí ženského kulečníku, Kamila Kolínská. Hubrtová hrála už dvě finále, poprvé prohrála s Knedlhansovou v nekonečné, pak vyhrála s Novákovou, díky spadlé bílé kouli současně s černou. Nemohla si dovolit jakékoli zaváhání. Kolínská ji už několikrát porazila a Hubrtová si toho byla vědoma. Na-stoupila nekompromisně a suverénně vyhrála za půl hodiny 9:0. Kolínská hrála jakoby zakřiknutě. Umí hrát, to se už pár hráčů přesvědčilo, ale na toto finále musí zapomenout. Nakupila takové množství chyb, že Hubrtové stačil průměrný výkon k zisku dalšího titulu.
1. Hubrtová Veronika
2. Kolínská Kamila
3. - 4. Knedlhansová Dana
3. - 4. Poláková Jana

Muži 9 ball: Janata Jan - Křenek Lukáš 11:10
(BC Balabuška Praha - BC Balabuška Praha)
Mužská devítka, očekávaný zápas dvou hráčů, kteří se velmi dobře znají. Honza Janata, zkušený hráč, letošní sezóna mu vyšla nad očekávání. Díky vítězství v extralize se probojoval do reprezentace, jeho hra a umístění na ME bylo hodnoceno jako velmi kladné. Na MR si vybojoval finálový zápas proti Lukáši Křenkovi. Nicméně Křenek začal famózně, vedl 3:0 a 7:3. Hrálo se na jedenáct vítězných bodů a zápas vypadal, že je již rozhodnut. Náhle se Janata probouzí, dohrává, na stole se staví kombinace a během několika málo minut je stav vyrovnaný 7:7. Janata pokračuje, hraje výborně a jde do vedení 10:8. Za tohoto stavu dohrává čistou hru, za luskání diváků si nahrává na osmičku. Tu v jednoduché pozici trestuhodně nedává. Křenek dohrává a přidává čistou hru. Stav je 10:10. Křenek rozstřeluje, nemůže hrát jedničku do díry a tak zahrává vynikající basu. Odměnou je mu opět uznalé luskání. Janata obchází stůl, pak hledá někoho, kdo by mu půjčil speciální skákací tágo. Nikdo jej v nejbližším okolí nemá, jen Lukáš Křenek. Janata se jej ptá pohledem, finále MR, Křenek proti svým zásadám tágo půjčuje. Janata se soustředí, míří, skáče bílou přes celý stůl, bílá naráží na jedničku, ta trefuje devítku. Devítka se chvíli courá po stole a nakonec padá do prostřední díry. Ve slengu hráčů: "haluz", ale platí a tak se Honza Janata stává překvapivým mistrem ČR v devítce!!! 1. Janata Jan
2. Křenek Lukáš
3. - 4. Jelínek Jakub
3. - 4. Hofman Jiří

Kadeti 8 ball: Žalman David - Wang Sishuo 6:7
(BC Hradec Králové - Blue-Point Praha)
V kadetech vládne dvojice David Žalman a Wang Sishuo. Probojovali se do finále nekompromisním způsobem, výsledek byl otevřený. Wang po titulu v devítce měl šanci i zde. Vedl vysoko 4:0, zahrál všechno čisté hry a nikdo nedával Davidovi moc šancí. Kdo však zápas sledoval, viděl pět čistých her Žalmana a otočený stav na 4:5. Za srovnaného stavu 6:6 měl v koncovce více štěstí Wang Sishuo a získal tak svůj třetí titul v kadetech do šestnácti let. Minulý rok se to podařilo jeho soupeři Davidu Žalmanovi. V obou hráčích vyrůstají dvě velké naděje kulečníku pro příští roky.
1. Wang Sishuo
2. Žalman David
3. - 4. Zajíček Jiří
3. - 4. Kormendy Stanislav

Slavnostní vyhlášení a MR v "Sped poolu 2003" neboli rychlovce

V roce 1999 se hrálo první MR v rychlovce. Odehrálo se jako předehra před samotným vyhlášením. Rok potom už byla rychlovka součástí vyhlašovacího ceremoniálu. Tenkrát poprvé moderoval vyhlášení Martin Severa. Letos se moderování ujal opět a s ním Pavel Halamka. Ten řídil meziprogram a rychlovku. Zatímco se připravuje vyhlášení další kategorie, hraje se pokus rychlovky. Atraktivní, rychlá hra s muzikou hodně nahlas baví diváky a čas vyhlášení ubíhá rychleji. Vyhlašuje se totiž dvacet disciplín, osm kategorií a to není legrace. Do letošního finále MR v rychlovce se probojovali čtyři hráči, Dominik Halamka, čtyřnásobný mistr republiky, Jakub Jelínek a dva nováčkové MR Jan Maděryč a Josef Lomský. Začínalo se od posledního z kvalifikace a tím byl právě Maděryč. Za zvuku známé skladby "Polámal se mraveneček", tria těžkotonážních zpěváků Maxim Turbulenc, hrál jako o život, byl z toho vynikající čas 1.19,75 minuty. Zbylým finalistům se tolik nedařilo. Vyhlášení jedné kategorie střídalo druhou, zrovna tak i rychlovkářské pokusy. Maděryč, Lomský, D. Halamka a Jelínek bavili diváky atraktivní podívanou. MR v rychlovce se hraje na čtyři pokusy z nichž se hráči počítá součet dvou nejlepších časů. Navíc jsou pokusy omezeny časem 1.30 minuty. První platný pokus zahrál již zmiňovaný Maděryč, druhý platný pokus měl čtyřnásobný nejrychlejší muž republiky Dominik Halamka a to 1.05.80. Lomský a Jelínek nezahráli pod 1.30. Zatímco se předával jeden titul za druhým, zahrál Halamka 1.14.80. Lomský dokonce 1.12.94 Jelínek 1.15.69 a 1.28.40. Po dvanácti pokusech vedl D. Halamka se součtem 2.20.60. před Jelínkem 2.44.09. Maděryč a Lomský měli zahraný pouze jeden platný pokus. Hrály se poslední, čtvrté pokusy. Maděryč využívá dynamické hudby a při písničce "Jóžin z Bážin" zahrává vynikajících 1.12.13, jeho součet dvou pokusů je 2.31.88 a je momentálně druhý. Lomský se k potěše diváků začíná rychleji hýbat, hraje, ale nedaří se. Další neplatný pokus jej odsouvá na poslední místo. Hraje D. Halamka, pokus zastavuje v okamžiku, kdy již poznává, že nemá šanci. Poslední pokus má Jelínek, musí zahrát na vítězství čas okolo 1.04 a na druhé místo čas okolo 1.13 mi-nuty. Vynikající rozstřel, na sedmé kouli přichází chyba, která rozhoduje. Jelínek pokus nedohrává a tím končí rychlovka. Jsou potřeba vyhlásit ještě tři hrací disciplíny, snooker, rychlovku a týmy. Do časové prodlevy přichází nečekané vyplnění. Jeden ze závodních hráčů, vicemistr republiky 8 ball seniorů Milan Švaňa, bere do ruky kytaru a zpívá. V další proluce si s kytarou před diváky neohroženě sedá i Josef Lomský a rozehřívá je směskou písniček od Elvise Preslyho. Bouřlivé ovace jsou oběma odměnou. Celý blok vyhlášení končí, loučí se moderátor Martin Severa a děkuje organizátorům Miloši Vizingrovi a Pavlu Halamkovi. Ti pak děkují vedení EUROPARKU, agentuře HERA a všem partnerům finálového dne. Pátý finálový den devátého MR v poolbilliardu se stává minulostí.

Závěrem:
Skončil pátý finálový den, v krásném prostředí Europarku vidělo kulečníkové klání okolo 5000 diváků. Z nich 4000 jen tak prošlo, 500 zůstalo na několik desítek minut a 500 sledovalo finálový den několik hodin. Příprava trvala asi tři týdny, finiš pak přišel v pátek večer po uzavření prostor Europarku. Pracovníci firmy HELTA, která dodala tři zbrusu nové závodní stoly PROFI PRIDE, začali stavět v 22.00 hodin. Poděkovat musíme i Rudolfu Bílkovi z firmy Billiard Centrum Praha za zapůjčení a postavení reklamních panelů, díky kterým se podařilo vytvořit profesionální prostředí. Dík patří i Petru Mackovi, který dodal veškeré další vybavení, které jakoby bylo součástí, ale ve skutečnosti za tím byla obrovská spousta práce. Vlastnoručně postavil stupně vítězů, položil zbrusu nový koberec. Za agenturu HERA neúnavně pracoval Roman Posád. Obrovský kus práce na celé stavbě odvedli Miloš Vizingr, Petr Fikais, Petr Tichý, Karel Peyerl a Pavel Halamka. V sedm ráno bylo hotovo. V osm večer byl konec, skončil poslední potlesk, lidé se loučili, někdo odešel bez povšimnutí a beze slova, někdo i přišel a řekl, že to bylo príma. Někdo poděkoval za krásný zážitek, jako hráč nebo jako divák. Stáli jsme s Milošem Vizingrem a loučili se s těmi, kteří se přišli rozloučit, pochopili kolik práce za vším bylo. Loučili jsme se a zároveň se dopustili velké chyby. Zapomněli jsme totiž, že všechno to vybavení se samo neodlepí, nerozšroubuje, nezabalí a neodskáče do připravených ná-klaďáků. Zůstali jsme stát, Miloš Vizingr, Petr Fikais a Pavel Halamka, ještě v dresu kóde A, prázdný EUROPARK a my. K tomu hromada práce. Jakoby se nehrálo. Pustili jsme se do práce, bourá se přeci jenom lépe, okolo dvanácté v noci bylo hotovo, uklizeno. Jen tři stoly firmy HELTA musely počkat na demontáž dva dny. Chyba, asi jediná za celou akci. Nikdo se nezeptal, jestli nepotřebujeme pomoci, ale v zápalu práce jsme o to zapomněli poprosit. Ležím v posteli a píšu tento článek. Vše je uklizeno a finálový den je minulostí. Příští rok musíme vše ještě vyladit. Kde se bude hrát, není ještě rozhodnuto, ale EUROPARK byl vynikající!!!

Pavel Halamka /M.L./