1.kolo poolbilliardové extraligy ČMBS - 8 a 9 ball herna Balabuška Praha

Turnaj U Fandy - Dvůr Králové

Skupina celebrit Kolumbus V.Y.P. se tentokráte vydala do Dvora Králové. Zde je příjemná hospůdka, kde jsou dva poolové stoly, dva fotbálky a troje šipky. Tak vznikl turnaj pro členy Kolumbusu v trojboji: kulečník, fotbálek a šipky.

Hrály se dvojice a turnaj příjemně ubíhal. Na startu celkem dvanáct dvojic. Hned od prvních strků, od prvního otočení fotbalovým hráčem a od prvních hodů bylo vidět, kdo se pohybuje častěji v prostředí zábavných podniků. Nad jiné čněla dvojice Panenka-Karlos. Tady bylo znát, kolik času strávil Tonda Panenka v hernách. Jak známo, nic co je kulaté, mu není cizí. Tak vévodil kulečníku, výborně hrál fotbálek (jak jinak) a perfektně mu lítaly šipky. Kdo ví, jak by vše dopadlo, kdyby na startu nebyla další kavárenská dvojice Hátle-Halamka. Když porazili Palečkovu dvojici ve fotbálku, tak málem došlo k tragédii, Mirek Paleček odněkud vytáhl pistoli a chtěl se na místě zastřelit. Výborně si vedl majitel hospody pan Robik Nosek. Jako každý správný majitel umí ovládat všechny nabízené hry. Nakonec tedy dvojice povalečů Hátle-Halamka vyhráli fotbálek, ve finále porazili dvojici Titlbach-Titlbachová, vyhráli i kulečník, ve finále poráží Panenku s Karlosem a šipky vyhrává dvojice Severová-Tuik, když ve finále poráží Panenku s Karlosem. Celkově vyhrávají povaleči Hátle-Halamka před Panenkou-Karlosem a Severovou a Tuikem. Příjemného odpoledne spojeného s turnajem se kromě jiných zúčastnili Petr Vondráček, David Suchařípa, Mirek Paleček, Pitkyn, a Vašek Titlbach.

Kolumbus V.Y.P.

1.kolo poolbilliardové extraligy ČMBS - 8 a 9 ball herna Balabuška Praha

Nejvyšší soutěž, extraliga zahájila svou další sezónu. Zahájila ji ve zcela novém kabátě. Její organizace doznala několika podstatných změn. Pro hráče tyto změny nejsou až tak znát. Spíše je nutí k absolutní koncentraci na každý zápas a to je pozitivní stránka změny. První změna a to velmi zásadní, znamená ustanovení postu ředitele extraligy. Výkonným výborem poolové sekce byla tato funkce nabídnuta panu Hajdovskému. Ten ji přijal a vedení sekce tak ubyla jedna obrovská starost. Doposud se o extraligu střídavě starali Miloš Vizingr nebo Pavel Halamka. Protože oba většinou i hráli, nebyla u nich koncentrace ani na jednu činnost, vedení turnaje ani na samou hru. Pan Hajdovský má pravomoc rozhodnout o všem co k extralize patří. Z nikým se nemusí hádat, má přesné znění předpisů, pravidel a tak je vše jasné. Další změnou je celý systém extraligy. Dosavadního pavouka zkráceného double K.O. nahradil systém osmi skupin, ze kterých postupují první dva do pavouka o 16ti hráčích a hrají jednoduché K.O. Další změnou je i to, že se hráči mohou rozhodnout, zda odehrají doma extraligové kolo nebo vycestují na vypsaný zahraniční turnaj. Kalendář těchto turnajů je zanesen v kalendáři poolové sekce ČMBS. Jedná se pouze o turnaje, které se konají zároveň v termínu extraligy. Hned v prvním kole 8 ball toho využil Lukáš Křenek, skončil uprostřed startovního pole, do tabulky 8 ball a do celkové tabulky, sestavené ze všech tří disciplín si přinesl 16 bodů. Připomínám, že tabulka všech tří disciplín stanoví reprezentaci pro ME 2004.

1.kolo poolbilliardové extraligy ČMBS - 8 ball herna Balabuška Praha

Ve startovním poli scházeli Lukáš Křenek (zahraniční turnaj) a Jan Suchánek (nemoc). Na startu tedy 30 hráčů. Už ve skupinách došlo k několika překvapením na účet favoritů. Nejvíce asi ve skupině 4. Zde se setkali dva hráči, hrající nejvyšší soutěž snad od jejích začátků Dirn a Škvor s nastupující generací Daněk a Kokoška. Kokoška, ač čtyřicetiletý všechny přehrál a postoupil z prvního místa. Dalším překvapením je až třetí místo medailisty z MR Hofmana, když z jeho skupiny postoupili Jelínek a Zilvar. V pavouku nebyl čas na experimenty. Hrálo se jednoduché K.O. a tak šlo do tuhého. Petr Frei pokračoval ve svém slušném výkonu a poráží Pavla Zemana, druhého z letošního MR 8:3. Dalším překvapením je výhra Honzy Vyhnánka, který poráží Dušana Nohynka. Překvapivý výsledek je to proto, že Honza hrál s erárním tágem. V dalším kole jen s obtížemi poráží Honza Janata Freie těsně 8:7. Překvapením je vysoká výhra 8:2 Jelínka nad zkušeným Gajdou. Jelínek vedl dokonce 6:0 a 7:1!!! Kdo zná hru Gajdy, několikanásobného reprezentanta, může se divit. Jelínkovi se však hra dařila a proti tomu se nedá moc dělat. V semifinále poráží Marek Hajdovský Honzu Janatu 8:4 a Dominik Halamka Jelínka 8:2. Ve finále vypadalo všechno jednoznačně pro Halamku, vedl 6:2, ale trochu polevil a nakonec se o výsledek musel bát. Podařilo se mu zápas dotáhnout do vítězného konce 8:6 a získat tak první letošní vítězství.

vysledky

Pavouk K.O. extraliga 8 ball

pavouk

Celková tabulka po prvním kole 8 ball

vysledky

1.kolo poolbilliardové extraligy ČMBS - 9 ball herna Balabuška Praha

Na prvním extraligovém kole devítky bylo plno. Dostavili se všichni hráči, dostavili se včas, tak nebyl jediný problém. Opět skupiny a opět překvapení. V první skupině postupuje Kraušner na úkor Hubrtové a Lomského!!! Ve skupině dvě hraje Křenek, deklasuje své soupeře Dirna a Škvora 9:1. Jen Heřmánek uhrává přijatelnější výsledek 4:9. Na nepostupovém místě zůstává Dirn. V třetí skupině vévodí Frei. Spolu s Jelínkem vyřazují z K.O. minulého finalistu Marka Hajdovského. V páté skupině nepouští Sedliský s Kelemanem do pavouka zkušeného Gajdu a Nohynka. Šesté skupině vládne kadet Wang, poráží D.Halamku, P. Zemana a F. Valentina. Nakonec jako druhý postupuje D.Halamka, vítěz prvního kola osmičky. Poslední osmé skupině vládl další z mladíků, Daněk. Porazil všechny své zkušené soupeře Bernáška, Longiho a Trojáčka. Ti se mezi sebou vyporáželi navzájem a na vzájemné skóre postoupil Bernášek. Pak přišel na řadu pavouk, Daněk podléhá nenápadnému Příhodovi 4:9, Hofman přehrává Jelínka 9:4, Křenek jenom těsně extraligového nováčka Kraušnera 9:8!!! Ze skupin neomylný Wang prohrává se Severočechem Kelemanem také 8:9. Keleman však bojuje dál a poráží Freie 9:6 a dostává se tak na minimálně třetí místo. Jenže, tím koho by musel přehrát je Lukáš Křenek. To je těžké sousto a Křenek postupuje do finále výsledkem 9:2. Jeho soupeřem je nakonec Dominik Halamka, který porazil Honzu Janatu 9:7. Ve finále tedy minulý vítěz Halamka a Křenek. Oba hrají pěkný zápas, Lukáš za stavu 7:7 zahrává devítku na střed a bílá se mu zastavuje v díře!! Asi tento moment rozhodl, Lukáš rozstřelil, spadla koule a dohrál čistou hru. Ve finále rozhodovaly rozstřely.

vysledky

Pavouk extraliga 9 ball 1.kolo

pavouk

Výsledková listina extraligy 1.kola 9 ball

vysledky

Celková tabulka po dvou kolech extraligy 2003-2004

Tato tabulka, jak jsme již psali, má informační charakter pro reprezentaci. Hráči na prvních dvou místech mají jistou reprezentaci pro nadcházející ME v ČR. Protože však jako pořadatelé ME dostaneme více volných míst v startovní listině, bude mít více hráčů možnost probojovat se do reprezentace. Proto se vyplatí bojovat až do konce. Přeji dobrý strk. Pavel Halamka, /L.M./

Celková tabulka všech disciplín pro nominaci do reprezentace na ME 2004

vysledky